Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τα πιο σοκολατένια μπισκότα!!!

Η αλήθεια είναι ότι χορτάσαμε χειμώνα! Οι χαμηλές θερμοκρασίες ήταν για μέρες συνηθισμένο φαινόμενο... Στο αυτοκίνητο η ένδειξη της θερμοκρασίας αναβόσβηνε προτρέποντας οδήγηση με προσοχή, ό,τι ώρα και να ήταν. Αλλά σιγά σιγά και δειλά ο ήλιος ξεπρόβαλε για λιγο όμως... Οι θερμοκρασίες ακόμα κινούνται σε μονοψήφια νούμερα αλλά..που θα πάει...θα έρθει η άνοιξη σύντομα! Ή ετσι θελουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον!

Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω τα πιο σοκολατένια μπισκότα! Η συνταγή έπεσε τυχαία στα χέρια μου! Η εκτέλεση εξέπληξε όλους όσοι τα δοκίμασαν...και ήταν πολλοί!!!

Ορίστε τα υλικά

110 γρ. βούτυρο 
350γρ. καστανή ζάχαρη
55 γρ. κακάο
 2 αβγά
1/4 κ.γλ. αλάτι 
5 γρ. μπέικιν 
260 γρ. αλεύρι 
100 γρ. νιφάδες σοκολάτας 
μερέντα
σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα - εγω χρησιμοποίησα την http://www.ion.gr/join/item/3-join-karamela.html
Αρχικά λιώνουμε το βουτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. 
Στο τέλος ρίχνουμε και τις νιφάδες σοκολάτας ή την κουβερτούρα.
Παίρνουμε λίγο λίγο μίγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια θα τα πιέσουμε ώστε να εχουν στο κέντρο μια εσοχή. Προσέξτε να μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν και θα απορροφήσουν τη γέμιση!! Στην εσοχή βάζουμε μερεέτα και ένα τετραγωνάκι σοκολάτα. Στο τέλος καλύπτουμε πάλι με μία λεπτή στρώση από το μίγμα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς C. Εμένα μου βγήκαν λίγο μεγάλα και χρειάστηκαν 15-20 λεπτά ψήσιμο... Σκοπός είναι η γέμιση να μείνει υγρή και μετά το ψήσιμο!!
Κάντε 2 δόσεις! Η μια δεν είναι αρκετή!!!
Καλή σας μέραααααααα!!!! Ελπίζω να σας γλύκανα!!!


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Glukes kalimeres apo to iliolousto Aberdeen! Ax ti mas kaneis! Ginetai kai xwris mixer? prepei na afratepsei? to boyturo liwmeno h opws kanoume keik?
kali apolausi! xD

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...